TURKIS

Turkisen er en unik ædelsten, opak med toner af himmelblå, blågrøn og grøn – skønne farver, der smukt komplementerer både sølv og guldsmykker. Turkis er fødselsstenen tildelt december måned. Da denne ædelsten har været højt værdsat igennem tiden, er det på mange måder en meget betydningsfuld ædelsten. Læs videre, hvis du vil vide mere om den fantastiske turkis! ♡ Shiri

Turkis er fødselssten for december måned. Et smykke sat med turkis vil være en pragtfuld og personlig gave til én, der er født i denne dejlige måned. At bære ædelstenen for sin fødselsmåned siges også at bringe lykke.

Turkis bliver ofte givet i gave på den 11. bryllupsdag. Et fint smykke sat med en smuk turkis er uden tvivl en uforglemmelig gave på denne bryllupsdag. Da turkis forbindes med både kærlighed og venskab, vil et smykke med denne ædelsten være passende at give til én du er særligt glad for.

De spirituelle kvaliteter for turkisen inkluderer: sindsro, visdom, positivitet, venskab og kærlighed. Denne ædelsten siges at indeholde en beskyttende kvalitet, hvilket gør den en fantastisk ledsager for følsomme sjæle. Denne ædelsten siges tilmed at kunne passe godt på de rejsende. Turkisen forbindes også med renhed og balance.

Udsmykning med turkis kan spores over 4000 år tilbage i tiden, og ædelstenen er fundet i gamle egyptiske grave. Denne skønne ædelsten har også haft helt særlig betydning for indfødte amerikanere, der gjorde den til en del af talrige ritualer, overgangsrites og blev også båret som beskyttende talisman.

En legende fra indfødte amerikanere fortæller om en forfærdelig tørke, der fik det gamle folk til at danse og græde glædestårer, da regnen endelig kom. Deres tårer blandede sig med regnen og vandet sivede ind i jorden og dannede de smukke turkis ædelsten.

Turkis består af kobber aluminium fosfat, og dens farve kan variere indenfor et spektrum af blå og blågrønne nuancer. Denne blå farve skyldes turkisens indhold af kobber, imens tilstedeværelsen af jern resulterer i en mere grøn ædelsten. Turkis kan have markeringer fra værts stenen i form af brune eller sorte årer, der løber igennem ædelstenen. Disse markeringer beskrives som ”matrix”, og kan ofte ses smukt spundet hen over ædelstenen. Turkis er kategoriseret på 5-6 på Mohs hårdhedsskala. Vigtige kilder til turkis findes i USA og Iran.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér