TOPAS

Topas er en meget hård, transparent ædelsten med et udsøgt skær og dybde. Topas findes i mange fortryllende toner af blå, lilla, grøn, gul, rød og pink, men også farveløs. Disse farver er blevet tildelt forskellige navne i smykkebranchen. Et eksempel på dette, er den London blå topas, der beskriver en enestående mellemblå farve, som jeg finder exceptionelt attraktiv. Læs videre, hvis du vil vide mere om den vidunderlige topas! ♡ Shiri

Topas er fødselsstenen for November, fulgt af den gyldne citrin. Et fint smykke sat med en skinnende topas er en ideel personlig gave til én, der er født i november måned, da det siges at bringe lykke at bære ædelstenen tildelt din fødselsmåned.

Smykker sat med den kostbare topas bliver traditionelt givet i gave på den 4. og 23. bryllupsdag. Fejr din elskede, ved at forære hende et helt særligt smykke sat med en af de fortryllende farve varianter af topas.

De spirituelle kvaliteter for den skønne topas inkluderer: Kærlighed, attraktion, kommunikation, sandhed og afslapning. Topas er en fantastisk ædelsten for alle slags forhold, da den siges at opmuntre åbenhed, ærlighed og god kommunikation. Nogle mener også at topas indeholder en lindrende kvalitet, der gør den ideel for mindfulness og afslapning.

Den fine topas har været en højt elsket ædelsten igennem tiden. Dog har dens brede vifte af smukke farver betydet, at den ofte er blevet forvekslet med andre ædelsten. Topas har angiveligt sit navn fra øen Zabargad, der engang var kendt som Topazios. På denne ø udvindes der peridot, hvilket antyder at topas dengang blev forvekslet med peridot. En anden fejltagelse, omhandler en stor topas, der blev er en del af de Portugisiske kronjuveler, fordi man regnede den for at være en meget stor diamant.

Topas er omgivet af adskillige folkesagn, der foreslår at ædelstenen har overnaturlige kræfter. En gammel Romersk myte beretter at topasen ville advare bæreren imod forgiftede mad og drikkevarer, ved at skifte farve, imens en anden fortæller at topasen kunne forbedre bærerens syn. I det gamle Egypten blev topas også båret som en amulet, da man troede at den ville beskytte dens bærer imod skade. I Indien blev det sagt, at hvis man placerede en topas over hjertet, ville den sikre dig et langt liv.

Topas kan udvindes i Brasilien, Japan, Myanmar, Sri Lanka, Nigeria, Pakistan, Mexico og Rusland. Den transparente ædelsten er dannet af aluminium, fluor, silikat og oxygen. Topas findes i adskillige farver, der defineres af tilstedeværelsen af andre elementer under dens dannelse. Topas er kategoriseret på 8 ifølge Mohs hårdhedsskala, hvilket gør den til en hårdfør ædelsten.

Se alle vores smykker med blå topas

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér