SORT AGAT

Kom tilbage til forsiden med alle ædelsten

SORT AGAT EGENSKABER  / SORT AGAT SPIRITUALITET / SORT AGAT HISTORIE / SORT AGAT LEGENDE / SORT AGAT GEMMOLOGI

Find alle smykker sat med sort agat

Den fine agat er navngivet efter floden Achates i Sicilien, der nu er kendt som Dirillo floden. Agat findes i talrige farver og har ofte fantastiske bånd og mønstre. Jeg finder den sorte varietet yderst smuk, da dens enkelthed gør den helt ukompliceret at bære enten alene eller i kombination med andre dine andre ædelstens smykker. Læs videre, hvis du vil vide mere om den elegante sorte agat! ♡ Shiri 

De spirituelle kvaliteter for sort agat inkluderer: Jordnærhed, rolighed, koncentration og beskyttelse. Den sorte agat siges at være en beroligende ædelsten, der hjælper med at lette bekymringer og fremme koncentrationsevnen. Sort agat menes, at kunne holde dig nede på jorden, selv igennem stressfulde situationer. Nogle mener også, at den indeholder beskyttende kræfter, hvilket gør den til en særligt god ædelsten, at bære med dig rundt i hverdagen. 

I løbet af renæssancen i Europa blev det, i blandt kongelige, populært at samle på udsøgte skåle skåret af stykker af agat. I den lille tyske by Idar Oberstein udvandt man agat indtil 1800-tallet, og byen er stadig kendt for at udforme exceptionelt smukke udskæringer af ædelstenen. 

I det gamle Kina, blev agaten regnet for at være en særligt lykkebringende ædelsten. På kinesisk hedder agaten ”Ma Nao”, hvilket betyder ”heste hjerne”, da man mente at agaten stammede fra hjernen af en forstenet hest. I mange kulturer blev agaten tillagt adskillige beskyttende kræfter, og blev ofte båret som en amulet for at værne om bæreren. 

Agat består af skiftende lag af kalcedon, der fremstår som bånd af forskellige farver. Kalcedon er dannet af mikroskopiske kvarts krystaller, hvilket gør agaten til en del af kvarts familien. Tynde skiver af agat kan få nogle lag til at fremstå gennemskinnelige, men generelt vil andre slibninger få ædelsten til at fremstå opak. Agat findes ofte i farver af grå, hvid, gul-brun og rødbrun, men kan også vise grønne og blå toner. Denne farve bliver bestemt af grundstoffer som mangan og jernoxid i ædelstenen. Agatens hårdføre natur gør det også muligt, at kunstigt farve ædelstenen i skønne farver. Agat kategoriseres på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala. 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér