RØGKVARTS

Røg kvarts er en fin og karakteristisk ædelsten. Dens dunkle farve varierer i nuancer af brun og grå-brun. En facetslebet røg kvarts viser sin smukke dybde og lader den mørke ædelsten funkle, imens en cabochonslibning elegant vil mildne ædelstenens udtryk og vise dens røgslør på tværs af ædelstenens overflade. Læs videre, hvis du vil vide mere om den mystiske røg kvarts! ♡ Shiri

De spirituelle kvaliteter for røg kvarts inkluderer: Ro, lettelse, renselse og stabilitet. Røg kvarts bliver anset for at være en ædelsten, der letter og renser sindet, hvilket vil skabe stabilitet og hjælpe dig med at give slip på frygt. Det siges også, at denne ædelsten vil lyse op i mørket og sende positiv energi ud i sine omgivelser.

I løbet af det 12. århundrede i Kina, blev røg kvarts brugt til at lave linser til solbriller, der blev båret a dommere, for at skjule deres ansigtsudtryk. I Kina lavede man også smukke flasker til opbevaring af snus, udskåret i røg kvarts. Røg kvarts er Skotlands nationale ædelsten, og som en del af de skotske kronjuveler, findes et scepter sat med en stor kugle af røg kvarts.

En gammel indisk legende, fortæller historien om et bæger, der var lavet af røg kvarts. Bægeret skulle have evnen til at kurere en hver sygdom, hvis man blot drak af det.

Røg kvarts er den grå-brune varietet af kvarts familien. Klar kvarts består af silikat og oxygen, men røg kvarts opnår sin fine farve når kvartsen har urenheder af jern, der bliver aktiveret af naturlig stråling. Ligesom resten af kvarts familien, kategoriseres denne ædelsten på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala. Røg kvarts bliver udvundet i Brasilien, Madagaskar, Mozambique, Australien, USA, Skotland og Schweiz.

Find alle smykker sat med Røgkvarts

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér