OPAL

Kom tilbage til forsiden med alle ædelsten

OPAL EGENSKABER / OPAL FØDSELSSTEN / OPAL BRYLLUPSDAG / OPAL SPIRITUALITET / OPAL HISTORIE / OPAL LEGENDE / OPAL GEMMOLOGI

Find alle smykker sat med opal

Opal er fødselssten for oktober og har sit navn fra ordet ”opalus”, hvilket betyder 'at se et farveskift'. Denne ædelsten findes i adskillige farver, dog er mine yndlings varianter den pink og hvide opal. Den hvide opal består tildels af vand, der er fanget inde i ædelstenen, hvilket skaber dens helt unikke farvespil. Den pink opal har ikke den samme reflekterende kvalitet, men er til gengæld blevet tildelt en cremet pink nuance. Læs videre, hvis du vil vide mere om den magiske opal! ♡ Shiri

Opal er fødselsstenen for oktober måned, ledsaget af den skønne turmalin. Et fint smykke sat med en af de smukke varianter af opal, vil være en vidunderlig og personlig gave, til én der er født i oktober måned.

Den betagende opal bliver traditionelt givet i gave på 14. bryllupsdag. Et smykke sat med den pink opal vil være en perfekt gave til én, med et blødt og romantisk udtryk, imens et smykke sat med den hvide opal, vil fortrylle modtageren med dens skønne refleksion af regnbuefarver.

Opalens spirituelle kvaliteter inkluderer: kreativitet, frihed, kærlighed, troskab og bevidsthed. Opal er en god allieret, da den siges at kunne afhjælpe negative følelser. Opal menes også at indeholde en befriende kvalitet, der lader dig fokusere på kreativitet og selvudfoldelse. Opalen er endvidere en ædelsten, der forbindes med kærlighed – særligt den pink opal skulle have en god indflydelse på forhold.

I det tidlige 1800-tal, gav romanen ”Anne af Geierstein” opalen et rygte for at være uheldig, da den forbandt ædelstenen med tragedie. Dog blev opalens gode rygte tildels genoprettet i midten af 1800-tallet, da Dronning Victoria og hendes døtre bar bemærkelsesværdige smykker sat med opaler, der gjorde ædelstenen moderne verden rundt. Opalens popularitet steg igen under art nouveau og art deco perioderne omkring det tidlige 1900-tal, og adskillige detaljerede smykker blev dekoreret med skønne opaler.

Ifølge folkesagn og legender, blev opalen anset for at have mange forskellige mystiske egenskaber. I det gamle Grækenland troede man at opalen gav overnaturlige kræfter som fremsyn og beskyttelse mod sygdomme, imens man i det gamle Rom brugte opalen som et symbol på håb og kærlighed. I Arabisk kultur, mente man at opalen var opstået ved lynnedslag.

Opal består af hydreret silikat mineral og kan indeholde op til 20 % vand. Denne ædelsten opnår sine farverige reflekser fra dens tætpakkede lag af silikat, og er kategoriseret på 5-6.5 på Mohs hårdhedsskala. Mere end 90 % af opaler dannes i Australien, men kan også findes i Brasilien, Mexico, Sydafrika og USA.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér