Carré støtter Nepal

30. april 2015

Siden 1994 har vi hos Carré produceret flere af vore klassiske kollektioner i Nepal. Samarbejdet med det Nepalesiske familieværksted gennem så mange år betyder, at vi har en helt særlig relation til landet. Vi kender deres udfordringer med det politiske system, med manglende elektricitet, forurening og med vanskelig logistik. I Nepal har de ikke samme sociale sikkerhedsnet som i Danmark, så her er det arbejdsgiverens ansvar at hjælpe ved pludselig sygdom, bryllup, fødsel og andre vigtige livsbegivenheder. Værkstedet har derfor en udvidet rolle i forhold til de ansatte. Flere af dem er unge mænd som over årene har bygget hus og stiftet familie. De sørger også for deres familier i landsbyerne omkring Katmandu, og skaber en fremtid for sig selv og deres nærmeste. Værkstedet ligger i forbindelse med en villa på et stykke jord midt i Katmandu. Der er frugttræer i haven, græsplæne og smukke blomster, og hver uge kommer en ladvogn med store sække ris der sammen med Dahl suppe brødføder medarbejderne.

Det tragiske jordskælv er en katastrofe for et land som allerede er i knæ, og en tragedie som dette rammer alle i Nepal. Værkstedet i Katmandu har lidt skade, dog ikke uopretteligt. Der har været store menneskelige omkostninger – flere har mistet børn og slægtninge. Der hersker kaos og konsekvenserne er enorme. Indtil vi ved lidt mere specifikt hvad vi kan gøre for at hjælpe i Nepal donerer vi hver uge 25 kr. for hvert smykke vi sælger. Vi vælger til en start at støtte Dansk Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp.

Vi vil løbende opdatere vores hjemmeside med informationer om hvordan det går på vores værksted i Nepal samt hvilke hjælpeaktiviteter vi iværksætter.

27. maj 2015

Vi har fået opdaterede informationer om situationen på værkstedet i Nepal. Det har taget tid at skabe overblik, da der siden det store jordskælv har været 280 større og mindre skælv i Kathmandu.

7 medarbejdere opholdt sig lige ved siden af det 9 etager høje Dharahara tårn, da det kollapsede under det første jordskælv. De sad I en jeep på vej til frokost for at fejre at en ordre netop var sendt godt afsted til København. Tårnet væltede til modsat side af hvor de sad I bilen. Skælvet kunne mærkes helt til Delhi, 1000km derfra, samt i Tibet. Dødstallet afledt af jordskælvet er nu oppe over 8700.

Værkstedet I Nepal har lidt skade under jordskælvene. Reoler med sten og halvfabrikata er væltet så der er en del oprydningsarbejde. Der er revner i vægge og fundamenter og fælleskøkkenet har en lang revne ned igennem gulvet. En del af værkstedsbordene er derfor rykket ud i haven, indtil bygningerne er sikrede, og det gør, at værkstedet stille og roligt kan komme op at køre igen.

Vi beslutter i næste uge hvordan vi støtter i Nepal med de penge vi har indsamlet indtil videre. Vi er i dialog med værkstedet i Katmandu, for at finde ud af hvor pengene gør bedst gavn.

VIND GAVEKORT PÅ 1.000 DKK
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på nye kollektioner, eksklusive tilbud, kundeevents og meget mere. Du er samtidig med i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr. til Carre.dk, som vi trækker hver måned.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér