Om Carré

KÆRLIGHEDEN TIL ÆDELSTEN

   Siden 1991 har Carré Jewellery været båret af lidenskab og kærlighed til ædelsten i al deres naturlighed og skønhed.

Det håndforarbejdede udtryk, tager afsæt i vores fascination af antikke smykkeskatte fra hele verden.

I vores butikker forsøger vi at skabe et univers der giver vores kunder en helstøbt oplevelse.
Vores drivkraft bunder i et ønske om at inspirere,
forføre og overraske i processen med atvælge et helt særligt smykke.

Vores vision er at forblive tro mod vores kreative rødder samtidig med, at vi udvikler os kreativt og forretningsmæssigt.

Bag Carré Jewellery står et dedikeret team af medarbejdere, der hver dag søger at optimere oplevelsen ved at købe og eje et smykke fra Carré.

HISTORIE

Historien om Carré er fyldt med store visioner og kærlighed til smukke ædelstene, men det er samtidig også en beretning om en utrættelig indsats for at gøre drøm til virkelighed.

Det begyndte alt sammen i 1991, hvor dansk/israelske Shiri Rosenzweig startede det, der i dag kendes som Carré Jewellery. Gennem familiemedlemmer i Israel, som selv handlede med diamanter, fik Shiri mulighed for at sælge de smukke og eftertragtede sten i Danmark. Springet fra diamanter til smykker er i virkeligheden nok ikke så overraskende for en person, som den dag i dag fortsat er fascineret af den rigdom af farver, som ædelstene og perler byder på, og som samtidig har en stærk passion for smykker med et karakteristisk og individuelt formsprog og med en respekt for ædelstenens naturlige struktur.

I 1994 åbnede Shiri Rosenzweig døren til den første Carré butik og fik dermed placeret sit fantastiske smykkeunivers midt i det smukke, gamle København. Med butikken i Læderstræde på plads tog smykkeproduktionen for alvor fart. Butikken fungerede ikke alene som udstillingsvindue for nye og fortryllende smykker, men også for de mangeartede og fascinerende kuriositeter, som Shiri Rosenzweig bragte med sig hjem fra rejser og markeder overalt i verden. Det næste store skridt blev taget i 1997 med åbningen af den anden Carré butik i Århus. I 2002 fulgte så butikken i Lyngby. I 2009 åbnede endnu en butik i det jyske, nemlig i Aalborg, samt en butik i Charlottenlund, nord for København.

Shiri Rosenzweig bor i dag i København med sin fire børn.

Carré Jewellery har hovedkontor i det indre København. Virksomhedens smykker forhandles – udover i vore egne fem butikker i Danmark - i udvalgte butikker og eksklusive stormagasiner i Danmark, Holland, Taiwan og Japan.

Carré Jewellery hovedkontor.
Carré Jewellery butikker og forhandlere.

KREATIV DIREKTØR SHIRI ROSENZWEIG

Diamanter har altid været en vigtig del af mit liv. I 1991 tog jeg mit gradueringscertifikat, som gjorde at jeg kunne sælge diamanter professionelt. Snart fik jeg øjnene op for smykker, perler og ædelsten, og en helt ny verden åbnede sig for mig. Jeg har siden haft utallige ædelsten mellem hænderne og arbejdet med over 900 forskellige typer af ædelsten – og et utal af forskellige slibninger. Fascinationen af stenenes karakter, og måden de kan kombineres på i smykker, er drivkraften i mit arbejde.

Funklende diamanter og familie

Min far introducerede mig i en tidlig alder for diamanter. Hans skabte avancerede værktøjer med sorte diamanter til industriel brug. Han fortalte mig om diamanter, som på én gang er det hårdeste materiale i naturen, men samtidig er sprøde og skrøbelige, og dét har altid fascineret mig. Jeg har med forundring set dygtige diamantslibere forme, slibe og polere verdens hårdeste ædelsten, for diamanter kan kun slibes med diamanter, og processen kræver ekstrem koncentration og præcision.

Senere blev jeg indviet i min israelske families diamanthandel. Jeg etablerede Carré Jewellery i 1991 og udvidede her min horisont for andre smukke ædelsten.

Jeg er født i Tel Aviv i 1966. Min mor er dansk og min far er israeler. Jeg er opvokset i en klassisk kernefamilie med mine forældre og tre yngre brødre. Kreativitet var naturligt for både min mor og far - min far var teknisk kreativ, og min mor var skolelærer med en forkærlighed for alle former for håndarbejde. Hun er stadig en passioneret samler af kunst, artifakter, antikviteter og andre kuriositeter.

Vi er en tæt knyttet familie, som alle er kreative på hver vores måde. Min familie og mine børn er en væsentlig del af min skabertrang – og min største inspirationskilde.

PRODUKTION

Carré Jewellery producerer hovedparten af sine smykker i et harmonisk partnerskab mellem Mahesh Raj Karnikar i Nepal og Shiri Rosenzweig i København – en sjælden og yderst vellykket kombination af to mennesker, der lidenskabeligt forfølger en fælles drøm om at skabe smukke og enestående smykker, alt imens de forsøger at formidle det bedste fra to verdener.

Mahesh Raj Karnikar har ansvaret for at producere størstedelen af Carrés smykker på værksteder i Nepal. Mahesh har ansvaret for såvel produktionen af smykkerne, som for udviklingen af vore produktionsmetoder. Udover produktionsansvaret står Mahesh ligeledes for indkøb af stene og perler fra hele verden.

Uddannelse og træning af personale prioriteres højt af Mahesh Raj Karnikar, og de ansattes velbefindende ligger ham stærkt på sinde. Han har en forståelse for, hvor vigtigt et godt arbejdsmiljø er og sørger derfor for, at de ansatte befinder sig godt i deres arbejde, såvel professionelt som socialt.

Namaste
Namasté betyder "The light in me sees the light in you". Denne smukke nepalesiske hilsen inspirerer os dagligt og minder om, at Carré Jewellerys inspirationskilder i høj grad – men ikke kun - findes i Østen.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV og få et SMYKKESKRIN i gave ved dit første køb
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events. Samtidig modtager du ved tilmelding en rabatkode, der giver dig et smykkeskrin i gave ved dit første køb på vores webshop.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér