Mors Dag 2018 - Har du husket din mor?

Mors Dag er en helt særlig dag, fordi den hylder moderskabet og dermed omsorg, relationer frem og tilbage i tid, samt familien hvad enten den er traditionel eller en regnbuefamilie. Mors Dag er en god anledning til at forkæle din mor og vise at du værdsætter hende. Det kan være din egen mor, dine børns mor eller din svigermor. Eller det kan være dig selv! Mange bruger denne anledning til at værdsætte betydningen af moderskabet og at vise respekt for det ansvar, der ligger i moderskabet.

At hylde moderskabet

Nogle vælger at benytte lejligheden til at give en kostbare gave som en fin ring, et par fine øreringe, et fint armbånd eller en fin halskæde i guld. Andre vælger at hylde moderskabet med en ædelsten i lyserøde nuancer sat i guld eller sølv, som en fin lyserød safir, en skøn lyserød opal, en sart rosa kvarts, en lysende lyserød turmalin, en smuk koral, en elegant pink ametyst eller en klassisk rubin.

En symbolsk gave

Der er meget symbolik knyttet til Mors Dag, så altoverskyggende er nok vigtigheden i at overveje symbolværdien i Mors Dag gaven, uanset om den er et smykke i guld eller sølv, eller om den er en ring, et par øreringe eller ørestikker, et armbånd eller en halskæde.

Carré Jewellery ønskekort

At knytte et symbol til gaven kan være mere værdifuldt for modtageren end den konkrete gave. Symbolet kan være et minde om en situation, et symbol som et fremadrettet ønske for modtageren, eller et symbol der har en særlig association for modtageren.

Inspiration til den helt rigtige gave

Hos Carré vil vi rigtig gerne inspirere dig til købe det helt rigtige smykke til Mors Dag - både i vore butikker og på vores web shop. I vore butikker kan du se hele vores udvalg af smykker i guld og sølv – du kan lade dig inspirere til Mors Dag gaven i vore vinduer og montrer, eller du kan se de mange smukke øreringe, ringe, armbånd og halskæder i vore bakker i vore lyserøde diske. Under kyndig vejledning vil vore piger i Carré butikkerne hjælpe dig med at finde det helt rigtige smykke, og pakke det fint ind.

På vores web shop vil vi op til Mors Dag inspirere dig til at finde det helt rigtige smykke til Mors Dag. Vi pakker naturligvis også din Mors Dags gave fint ind på vores web shop. Du kan målrettet søge efter smykker i filtreringen blandt flere forskellige kategorier som for eksempel farve eller ædelsten. Du kan søge efter smykketype som øreringe, ringe, halskæder, armbånd. Du kan søge under materiale som guld og sølv i forskellige metaller og du kan søge blandt vore mange kollektioner. Du kan også søge på pris, hvis du har et bestemt gave budget.

Ønskekort, wish list eller ønskeskyen

Er der et særligt Mors Dag smykke du selv går og drømmer om, kan det være en god idé at gøre giveren opmærksom på dette. I vore butikker kan du få udfyldt et ønskekort, så du har mulighed for at guide giveren til de helt rigtige øreringe eller ørestikker, den helt rigtige ring, det helt rigtige armbånd eller den helt rigtige halskæde. Her kan du så også prøve smykkerne på, så du er sikker på at smykket passer, og naturligvis få kyndig vejledning, mens du prøver.

På web shoppen kan du også lave en wish list. Eller du kan vælge at lægge dit ønske op i Ønskeskyen. At give et lille tip om et specifikt smykke ønske kan være en kæmpe hjælp for giveren, og gøre oplevelsen vellykket for både giver og modtager.

Carré Jewellery maternity foundation liv armbånd

Carré Jewellery’s samarbejde med Maternity Foundation

I forbindelse med Mors Dag 2016 lancerede vi i samarbejde med Maternity Foundation et armbånd til støtte for organisationens arbejde. Maternity Foundation arbejder med at reducere dødelighed blandt mødre og spædbørn i den underudviklede dele af verden, under temaet – ’det må ikke koste liv at give liv’. Overskuddet ved salg af dette armbånd tilfalder Maternity Foundation, og samarbejdet er også med til at styrke synligheden af Maternity Foundations arbejde.

Armbåndets inskription ’LIV’ på den ene side af den lille konvolut er således en fejring af livet. Armbåndet findes i både guldbelagt sølv og blankt pudset sølv sat på en fin kæde. Armbåndet kan meget fint blandes med andre af dine yndlings armbånd. En betydelig del af prisen for dette armbånd – 40% - doneres til Maternity Foundations arbejde.
Filmskuespilleren Beate Bille er ambassadør for Maternity Foundation og har sammen med sin mor, Bente Scavenius, kunstkritiker og forfatter, samt Beate Billes datter Fernanda, tegnet kampagnen med et skønt og symbolsk portræt af de tre generationer.
Armbåndet egner sig, med sin indbyggede symbolik, fortrinligt som Mors Dag gave.

Mors Dag trivia og datoer over hele verden

I Danmark fejres Mors Dag anden søndag i maj. I 2018 bliver det så 12. Maj at Mors Dag bliver fejret.
Mors Dag fejres også i lande som Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Columbia, Finland, Island, Italien, Japan, Holland, New Zealand, Østrig, Schweitz, Taiwan, Tyskland, Tyrkiet, USA, Luxemborg og Filippinerne.

Mors Dag fejres over hele verden på mange forskellige datoer, og med lidt forskellige baggrunde. Her kan vi nævne nogle af de alternative datoer man har valgt at fejre Mors Dag i forskellige lande: Norge fejrer Mors Dag 2. søndag i februar, Israel fejrer Mors Dag i februar efter den jødiske kalender og falder derfor på forskellige datoer hvert år, England og Irland fejrer Mors Dag på den 4. Fastesøndag, Sverige og Frankrig sidste søndag i maj.

Mors Dag blev opfundet af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper julia Ward Howe (1819-1910). I dag er dagen en officiel helligdag i USA. I flere dele af verden har der været forskellige traditioner som minder om Mors Dag. Disse har så med tiden fået det samlede prædikat Mors Dag, som en samlende og anerkendt betegnelse for dagen, som dækker over samme tema, men som har forskellig oprindelse og som så ligger på flere forskellige datoer hen over året.

Vi ønsker dig en skøn Mors Dag fejring!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV og få 10% rabat på dit første køb
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events. Samtidig modtager du ved tilmelding en rabatkode der giver dig mulighed for at spare 10% på et samlet køb på vores webshop (gælder smykker i sølv og 10 karat guld).
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér