MÅNESTEN

Månesten er fødselsstenen for juni måned. Den findes i talrige farver, hver enkelt betagende på hver sin måde. Månesten varieteterne inkluderer regnbue, hvid, sand og grå månesten. Uanset farven, har månestenen en fortryllende glød – en kvalitet, der gør det klart, hvorfor den er blevet associeret med Månen og er blevet omgivet af både mysterier og beundring igennem århundreder. Læs videre, hvis du vil vide mere om den delikate månesten! ♡ Shiri

Månestenen er juni måneds fødselssten. Da denne måned er tildelt to forskellige fødselssten, bliver månestenen lagt sammen med den smukke perle. At bære sin fødselssten siges at bringe held, og da månestenen findes i flere forskellige varieteter, er der et fantastisk udvalg af farver, når man skal vælge sin månesten. At give et smykke sat med en fin månesten, vil være en udsøgt personlig gave til én, der er født i juni måned.

Månestenen er en passende gave på den 13. bryllupsdag. Et fint smykke sat med en, eller flere, månesten i smukke farver, vil være en helt særlig gave til din elskede.

Månestenens spirituelle kvaliteter inkluderer: kærlighed, glæde, femininitet, pleje, moderskab og nye begyndelser. Månestenen er en ædelsten for moderskab og nogle mennesker tillægger den særlig betydning, da de mener at den bringer held i både kærlighed og fertilitet. Denne ædelsten er også en god følgesvend når det kommer til følelsesmæssig balance, da den siges at have en beroligende effekt på sindet.

Månestenen blev bedåret i både det gamle Rom og i Indien, hvor man troede at den var opstået af månestråler. Månesten bliver stadig betragtet som hellig i Indien og bliver ofte brugt i smykker, da det også siges at den bringer held. I Europa steg månestenens popularitet sent i 1800-tallet til tidligt i 1900-tallet, under art nouveau perioden, hvor fremragende guldsmede som René Lalique, udsmykkede talrige detaljerede smykker med den kostbare ædelsten.

Som dens navn antyder, er månestenen altid blevet forbundet med Månen, angiveligt på grund af dens magiske glans. Ifølge bestemte legender, blev det fortalt, at månestenen kunne forøge kvindens fertilitet. I nogle kulturer troede man også, at hvis man tog en månesten i munden under fuldmåne, kunne man se ind i fremtiden.

Månesten opstår fra mineralet orthoklas, der er en del af feldspat familien og er kategoriseret på 6-6.5 på Mohs hårdhedsskala. Denne ædelsten har en smuk glød - en kvalitet, der viser sig ved det optiske fænomen, kendt som adularescens, som får det til at se ud som om at lyset bevæger sig henover overfladen på ædelstenen. Månesten udvindes hovedsageligt i Australien, Indien, Sri Lanka, og USA. Den findes i et bredt spektrum af farver, så som hvid, lyserød, sand, grå, grøn, sort og farveløs med regnbue glans, imens klarheden varierer fra helt gennemsigtig til semitransparent.

Find alle smykker sat med Månestenen

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér