IOLIT

Kom tilbage til forsiden med alle ædelsten

IOLIT EGENSKABER  / IOLIT BRYLLUPSDAG / IOLIT SPIRITUALITET / IOLIT HISTORIE / IOLIT GEMMOLOGI

Find alle smykker sat med iolit

Iolit er blevet tildelt sit fine navn efter det græske ord ”ios”, hvilket betyder violet. Iolitten har et særligt farveskifte, der ændrer sig alt efter hvilken vinkel ædelstenen betragtes fra. I forskellige vinkler viser den nuancer af blå, violet, grå og endda også en grå-gul tone vil komme til syne. Jeg finder dette farveskift næsten magisk og utroligt smukt. Læs videre, hvis du vil vide mere om den skønne iolit! ♡ Shiri

Iolit bliver traditionelt givet på den 21. bryllupsdag. Et smykke sat med den delikate iolit, vil være en meget fin gave til din elskede på den særlige dag. Lad denne skønne ædelsten betage modtageren med dens attraktive farve.

De spirituelle kvaliteter for iolit inkluderer: Uafhængighed, intuition, selvsikkerhed og klar vision. Den skønne iolit menes at kunne hjælpe bæreren med at frigøre sig fra andre, hvilket gør den særdeles god når du skal stå på egne to ben. Denne violette ædelsten siges ligeledes at kunne styrke selvtilliden og hjælpe med at opklare sindet. Iolit forbindes også med kreativ udfoldelse.

Vikingerne skulle angiveligt have anvendt iolitten som et navigationsværktøj da de sejlede over havene. At se igennem tynde stykker af den violette ædelsten, hjalp dem med at bestemme solens position, når den var gemt i overskyet vejr. Selvom vikingernes brug af iolit ikke er blevet bevist, har ædelstenen alligevel fået kælenavnet ”Vikingekompasset”.

Iolit er en ædelsten af mineralet cordierit og består af magnesium, jern, aluminium og cyklosilikat. Iolitten viser pleokroisme, hvilket betyder at ædelstenen vil variere i farve, alt efter hvilken vinkel den bliver set fra. Derfor kan iolitten vise nuancer af blåviolet, blågrå og fra bestemte vinkler vil en gulgrå farve komme til syne. Iolit kategoriseres på 7-7.5 på Mohs hårdhedsskala og kan findes i Myanmar, Sri Lanka, Indien, Madagaskar, Namibia, Tanzania, Grønland, Norge og Finland.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér