FØDSELSSTEN

Læs om alle ædelsten

Fødselssten er en række af smukke ædelsten, der hver repræsenterer en bestemt måned. At bære den ædelsten, der tilhører din fødsels måned, opstod som en tradition formentlig i Tyskland eller Polen i løbet af det 16. århundrede. Listen over fødselssten har ændret sig i løbet af årene og kan variere i forskellige kulturer. I 1952 sponsorerede The Jewelry Industry Council den opdaterede liste, du finder herunder. At bære et smykke sat med din personlige fødselssten, siges at bringe lykke og er en skøn gave til en du har kær, eller dig selv. Find din fødselssten her, og læs om dens egenskaber. ♡ Shiri

natural-garnet-stone-500x500

JANUAR - GRANAT

Granaten er januar måneds fødselssten. Denne vidunderlige ædelsten forbindes med passion og selvtillid. Granaten gives på 2. bryllupsdag.

amethyst

FEBRUAR - AMETYST

Ametysten er februar måneds fødselssten. Denne funklende ædelsten forbindes med mildhed og mod. Ametysten gives på 6. bryllupsdag.

0074131_milky-aquamarine-round-cab-a-12mm-685-cts

MARTS - AKVAMARIN

Akvamarin er marts måneds fødselssten. Denne havblå ædelsten forbindes med klarsyn og intellekt. Akvamarinen gives på 19. bryllupsdag.

vvs-d-e-500x500

APRIL - DIAMANT

Diamant er april måneds fødselssten. Denne værdifulde ædelsten forbindes med kærlighed og styrke. Diamanten gives på 10., 60. og 75. bryllupsdag.

gemstone-306170-emerald-emerald-green-cf129

MAJ - SMARAGD

Smaragd er maj måneds fødselssten. Denne dybgrønne ædelsten forbindes med glæde og sandhed. Smaragden gives på 20. og 35. bryllupsdag.

juni - perle & månesten

JUNI - PERLE & MÅNESTEN

Månesten og perle er juni måneds fødselssten. Månesten forbindes med moderskab og omsorg. Perle forbindes med integritet og renhed. Perlen gives på 3. og 30. bryllupsdag.

gemstone-305444-ruby-round-pigeon_blood-a5211

JULI - RUBIN

Rubin er juli måneds fødselssten. Denne eftertragtede ædelsten forbindes med vitalitet og lederskab. Rubinen gives på 15. og 40. bryllupsdag.

per

AUGUST - PERIDOT

Peridot er august måneds fødselssten. Den delikate ædelsten forbindes med helbredelse og velbehag. Peridoten gives på 16. bryllupsdag.

1

SEPTEMBER - SAFIR

Safir er september måneds fødselssten. Denne skønne ædelsten forbindes med visdom og loyalitet. Safiren gives på 5. og 45. bryllupsdag.

oktober - opal & turmalin

OKTOBER - OPAL & TURMALIN

Opal og turmalin er oktober måneds fødselssten. Opal forbindes med kreativitet og frihed. Opalen gives på 14. bryllupsdag. Turmalin forbindes med selvtillid og tolerance. Turmalinen gives på 8. bryllupsdag.

november - topas & citrin

NOVEMBER - TOPAS & CITRIN

Topas og citrin er fødselssten for november måned. Topas er forbundet med kommunikation og ærlighed. Topasen gives på 4. og 23. bryllupsdag. Citrin er forbundet med succes og energi. Citrinen gives på 13. bryllupsdag.

0001645_turquoise-iran-high_600

DECEMBER - TURKIS

Turkis er fødselssten for december måned. Den fine Turkis er forbundet med beskyttelse og venskab. Turkisen gives på 11. bryllupsdag.

Læs om alle ædelsten

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV og få et SMYKKESKRIN i gave ved dit første køb
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events. Samtidig modtager du ved tilmelding en rabatkode, der giver dig et smykkeskrin i gave ved dit første køb på vores webshop.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér