CITRIN

Citrin er den gule varietet af kvarts og har dens navn fra det franske ord ”citron”. Denne transparente, gule ædelsten er fantastisk smuk alene, men kan også ophøjes i kombination med andre farverige ædelsten. Citrin er fødselsstenen for november, og dens varme udstråling vil uden tvivl oplyse denne kolde måned. Læs videre, hvis du vil vide mere om den fine citrin! ♡ Shiri

Citrin er fødselsstenen tildelt november måned, sammen med topas. Smykker sat med den skønne citrin vil være en helt særlig gave, især til et november-barn. At bære ædelstenen for sin fødselsmåned siges at bringe held.

Smykker sat med den delikate citrin gives traditionelt i gave på den 13. bryllupsdag. Da denne ædelsten ofte bliver forbundet med både glæde og succes, vil et smukt smykke sat med citrin være en særligt passende gave på bryllupsdagen.

Citrinens spirituelle kvaliteter inkluderer: energi, entusiasme, selvværd, succes, rigdom, generøsitet og glæde. Da citrinen siges at medbringe energi og entusiasme, er den en særligt god ædelsten for motivation. Citrin er kendt for at være sammenkædet med succes og vækst, men er ligeligt en ædelsten forbundet med kreativitet og intuition. Nogle mener også, at citrinen har en afbalancerende effekt, der lader dens ejer give slip på frygt og negativitet.

Citrin har været en højt elsket ædelsten igennem adskillige år, og smykker sat med citriner kan spores helt tilbage til det gamle Grækenland. Antageligvis skulle Dronning Victoria også have været særligt glad for denne gule ædelsten, hvilket gjorde citrinen til en populær dekoration på traditionelle skotske kilt nåle og brocher. Citrin blev igen en prominent ædelsten i art deco perioden, hvor særligt smykker sat med store facetterede citriner var at foretrække.

I følge gamle myter, har citrin igennem tiden været regnet for at indeholde flere overnaturlige kræfter. En legende fortæller, at citrinen en gang blev regnet for at kunne afværge onde tanker, imens en anden fortæller, at citrinen havde evnen til at beskytte mod giftige slangebid.

Citrin er den gule varietet af kvarts. Ren kvarts er farveløs og er også kendt som bjergkrystal. Når urenheder i form er jern er til stede under formationen, tager kvartsen den gule tone, der gør den til en citrin. Denne farve kan variere i et fantastisk spektrum fra lys gul helt til dyb orange-brun. Dybden af denne farve afgøres af mængden af jern i ædelstenen. Citrinen er kategoriseret på 7 på Mohs hårdhedsskala.

Find alle smykker med citrin

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér