CARNEOL

Kom tilbage til forsiden med alle ædelsten

CARNEOL EGENSKABER  / CARNEOL SPIRITUALITET / CARNEOL HISTORIE / CARNEOL LEGENDE / CARNEOL GEMMOLOGI

Find alle smykker sat med carneol

.

Carneolen er passende navngivet efter kornel kirsebærret, der er tildelt samme kønne orangerøde farve. Denne stærke ædelsten bliver ofte forbundet med selvsikkerhed og beslutsomhed, og et fint smykke sat med carneol vil være et styrkende statement. Læs videre, hvis du vil vide mere om den betagende carneol. ♡ Shiri

De spirituelle kvaliteter for carneol inkluderer: Varme, viljestyrke, individualitet og selvværd. Carneol er en ædelsten, der ofte bliver tillagt dynamiske egenskaber, da den siges at kunne fylde sin bærer med vitalitet og motivation. Carneolen menes også at kunne styrke udholdenhed og hjælpe dig med træffe gode valg. Denne ædelsten bliver også associeret med mod, hvilket gør den til en god støtte i at tro på dig selv.

I det gamle Rom blev carneolen almindeligt anvendt i signet ringe og blev brugt til at forsegle breve, da den flydende voks ikke hænger fast på ædelstenen. Det er også beskrevet, at denne ædelsten har helt særlig betydning i både kristendommen og islam.

I det gamle Egypten, blev carneolen lagt på mumier, da ædelstenen blev regnet for at hjælpe dem på deres rejse til efterlivet. Carneol blev ofte beskrevet som en ædelsten med forbindelse til blod, sandsynligvis grundet dens røde farve. Det blev fortalt, at carneol kunne stoppe blødninger og endda rense blodet. Folkesagn antyder også, at man troede at ædelstenen kunne mildne vrede og dårligt temperament.

Carneol består af kalcedon, der bliver dannet af mikroskopiske kvarts krystaller, hvilket gør ædelstenen til en del af kvarts familien. Dens farve varierer i orangerøde og røde farver. Denne farve opstår når jernoxid er til stede under dannelsen af ædelstenen, og nogle carneoler har bånd i varierende orangerøde farver. Carneol er kategoriseret på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala og kan udvindes i Brasilien, Uruguay, Indien og Madagaskar.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér