AMETYST

ametyst egenskaber

Ametyst er den lilla variation af kvarts. Denne vidunderlige ædelsten er blandt mine favoritter, da den findes i en vifte forskellige toner af violet, lilla og lavendel. Ametyst er februars fødselssten, hvilket gør den til min personlige fødselssten. Da ametysten har været en højt elsket og værdsat ædelsten igennem århundreder, er den omgivet af helt særlige historier, legender og spiritualitet. Læs videre, hvis du vil vide mere om Ametysten. ♡ Shiri.

Ametysten er februars fødselssten og repræsenterer stjernetegnet Fisken. Et smykke sat med ametyst kan være en fantastisk og personlig gave, hvis det er modtagerens fødselssten. At bære sin fødselssten siges at bringe held.

Ametysten gives i gave på 6. bryllupsdag. At give hende et smykke sat med ametyst på bryllupsdagen, kan være en smuk måde at værdsætte sin elskede på.

Ametystens spirituelle kvaliteter indebærer; drømme, fred, kærlighed, mod, beskyttelse og spirituel opløftelse. Ametysten menes at kunne rense auraen og derfor inspirere et højere meditativt stadie. Ametyst siges også at være en ædelsten der vil gøre bæreren mild og elskværdig.

De mørkeste og dybeste nuancer af ametysten har været begæret af kongelige i århundreder. Ædelstenen kan faktisk spores helt tilbage til den Minoiske kultur i Grækenland 2500 f.Kr. Ametyst er blevet brugt som et hjælpemiddel for de modige, da soldater bar ædelstenen i kamp og mente at den ville beskytte dem og lede dem til sejr. Igennem historien har man også troet at ametysten havde helende kræfter og kunne bruges til at kurere søvnløshed og hovedpiner. Den lilla ædelsten mentes også at kunne afhjælpe afhængighed og blev brugt som middel mod fuldskab.

Ametystens navn stammer fra det Græske ord "amethustos", der betyder "ikke fuld". I følge den gamle legende, blev ametysten skabt af Bacchus, Vinens Gud. Han havde set sig vred på de dødelige og svoret at den næste der krydsede hans vej ville blive spist af tigre. Han blev mødt af den smukke unge pige Ametyst, der var på vej for at tilbede Gudinden Diana. Da Diana kendte til Bacchus' løfte, forvandlede hun straks Ametyst til en søjle af klar kvarts, for at kunne beskytte hende mod tigrenes angreb. Da Bacchus vidnede dette mirakel, fortrød han sin ondskab og hældte vin over Ametyst, der efterlod hende med den smukke lilla farve.

Ametysten er den lilla variation af kvarts. Dens lilla farve opstår når grundstoffet mangan er til stede i under dannelsen af den klare kvarts, imens dybden af denne farve er bestemt af mængden af jern. Denne ædelsten kan danne sig i heksagonale krystaller og forme en druse, der er en skorpe af krystaller der dækker stenen. Ametysten mines hovedsageligt i Brasilien og Zambia, men kan også findes i Rusland, Uruguay, Mexico, Sri Lanka og USA. Ligesom andre ædelsten der oprinder af kvarts, er ametystens hårdhed 7 på Mohs’ hårdhedsskala. En af de største slebne ametyster i verden er 343 carat og kan findes på The National History Museum i London.

Find alle smykker sat med ametysten

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér