AKVAMARIN

Akvamarinen er en del af beryl familien, og er fødselsstenen for marts. Denne ædelstens navn oprinder af de latinske ord for vand og hav. Faktisk bliver akvamarinen fortsat forbundet med vandet i de historier og legender, der omkranser den. Akvamarinen findes i et fantastisk spektrum af blå og blågrønne nuancer, mens gennemsigtigheden af stenen kan variere fra krystal klar, til helt uigennemsigtig. Akvamarinen kan også tilegne sig en smuk mælket blå farve, der er min personlige favorit. Læs videre, hvis du vil vide mere om den vidunderlige akvamarin! ♡ Shiri.

Akvamarin er fødselsstenen for marts måned. At bære din fødselssten, skulle efter sigende bringe lykke og godt helbred. Et fint smykke sat med akvamarinen, vil være en dejlig og personlig gave til fejringen af en fødselsdag eller af bestemte bryllupsdage.

Akvamarinen gives typisk på sekstende og nittende bryllupsdag. Fejr og udsmyk din elskede, ved at forære hende et smykke sat med den smukke akvamarin.

Akvamarinens spirituelle kvaliteter inkluderer; Opmærksomhed, klarsyn, skærpet intellekt og højnet intuition. Denne ædelsten er en særlig god følgesvend, da den siges at have en beroligende kvalitet, der giver plads til selvudfoldelse og kan reducere stress.

Igennem historien, har akvamarin repræsenteret forskellige kvaliteter. I det gamle Grækenland, blev akvamarin båret af sømænd, da de troede at akvamarinen ville forebygge søsyge og samtidig bære dem sikkert over havet på deres rejser. I andre kulturer har akvamarinen været et symbol på evig ungdom og kærlighed. I middelalderen blev akvamarinen ofte båret af kongelige, da man troede at ædelstenen kunne fungere som modgift, hvis man blev forgiftet.

I gamle Græske legender bliver det fortalt, at akvamarinen stammer fra sirenernes skattekiste. Arkæologer har ofte fundet akvamarinen hugget ind i statuer af Poseidon, Havets Gud. Man troede at den blå ædelsten ville beskytte sømænd på deres rejser, og ifølge bestemte legender, ville disse beskyttende kræfter være stærkest når ædelstenen blev nedsænket i vand.

Akvamarinen er den blå variation af beryl. Akvamarinen bliver udvundet i Brasilien, Madagascar, Kenya, Tanzania, Nigeria, Zambia, Sri Lanka, Rusland, Pakistan og Afghanistan. Denne ædelsten bliver kategoriseret som 7,5-8 på Mohs hårdhedsskala. Akvamarinens farver kan variere helt fra dybe blå og grønlige toner, til lys krystalblå. Dybden af denne farve bestemmes af mængden af jern til stede under dannelsen af ædelstenen. Den kan også have en katteøje effekt, også kaldet asterisme. Verdens største kendte akvamarin, er blevet navngivet Hirsch Akvamarinen og vejer 109.92 carat.

Find alle smykker sat med akvamarinen

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér